De Week van de Werkstress: “Stress is gezond! Of toch niet?”

IMG_4462Van 16 tot en met 19 november heeft de Week van de Werkstress plaatsgevonden, een campagne geïnitieerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, om het onderwerp werkstress beter bespreekbaar te maken binnen bedrijven en organisaties. Werkstress is beroepsziekte nummer 1: 1 op de 7 mensen in de beroepsbevolking heeft er last van. In het onderwijs is dat zelfs 1 op de 5. In cijfers uitgedrukt heeft meer dan een miljoen mensen werkstress of last van een burn-out.

IMG_2833Marja van der Ende van SuXeed organiseerde samen met Esther Reinders-van Soest en Suzanne Klijn-van Soest van Reinders & Van Soest HRM uit Naaldwijk op 19 november een lunchbijeenkomst over het onderwerp ‘Werk-Privé Balans’. Esther belichtte de werkgeverskant van dit onderwerp en Marja vertelde vanuit de menskant hoe een disbalans ontstaat en hoe je hier anders mee om kunt gaan.

Het is een levendige en interactieve duo-presentatie van beide dames geworden. Voorbeelden van een verstoorde werk-privé balans kwamen voorbij, er werd stilgestaan bij de effecten van de verstoring en communicatie op sociale media passeerde de revue. 

Dit alles onder het genot van een lunch, met dank aan Reinders & Van Soest, in de zaal ‘de Achtertuin’ bij The Greenhouse in Honselersdijk, alwaar SuXeed sinds 1 juli gevestigd is. IMG_4453

Voorafgaand aan de lunch hebben Esther en Marja hun verhalen over werkstress verteld bij WOS Radio in het OchtendMagazine van Hildo Göbel op dinsdag 17 november.

Heeft u de lunch gemist en bent u nieuwsgierig naar de opnames? Hieronder vindt u de radiofragmenten. 

 

wos

Intro Week van de Werkstress

wos

Aankondiging lunch ‘Werk-Privé Balans’

Werkstress uur 1 deel 1

Werkstress uur 1 deel 1

Werkstress uur 1 deel 2

Werkstress uur 1 deel 2

Werkstress uur 2 deel 1

Werkstress uur 2 deel 1

Werkstress uur 2 deel 2

Werkstress uur 2 deel 2

Werkstress oefening

Werkstress oefening

 

Reacties zijn gesloten.