Lezing ADHD 10 oktober Op Hodenpijl

Lezing ‘ADHD, van probleem naar mogelijkheid’ woensdagavond 10 oktober 2012 om 20.00 uur bij Op Hodenpijl in Schipluiden (voor aanmelding, klik hier).

ADHD wordt in onze hedendaagse maatschappij meestal neergezet als een stoornis.  Soms zelfs als een ziekte, waarvoor het inzetten van medicatie als Ritalin of Concerta het enige officiële protocol is dat de arts of psychiater hanteert na het stellen van de diagnose. Is medicatie wel de enige behandelvorm? Of kan ADHD ook met behulp van andere therapievormen aangepakt worden?

Tijdens deze lezing zet Marja de uitspraak ‘ADHD is MultiKracht’ centraal. Zij legt uit wat ze bedoelt met de term MultiKracht, wat de positieve kanten en de valkuilen ervan zijn, hoe iemands MultiKracht geblokkeerd kan raken en wanneer het optimaal ingezet kan worden. Zodat ADHD van een probleem, een rugzak vol mogelijkheden kan worden. Deze lezing is zowel voor bezoekers van de vorige lezing op 18 januari als voor nieuwe bezoekers geschikt.

Sinds 2006 doet Marja van der Ende in haar eigen praktijk in ’s-Gravenzande onderzoek naar de effecten van een gecombineerde inzet van massagetherapie, voedingsadviezen en coaching bij kinderen en volwassenen met ADD/ADHD. De uitkomst hiervan is een ‘compleet’ behandelprogramma, waarmee positieve resultaten behaald worden. Marja hanteert een holistische visie op ADHD, waarbij zowel een lichamelijke, als mentale en emotionele aanpak geboden wordt.
In januari heeft Marja bij Op Hodenpijl de lezing ‘ADHD, een andere visie’ gegeven. Om haar visie (en die van veel collega professionals) verder te verspreiden, heeft Marja in 2011 deelgenomen aan een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer. Verder heeft zij het netwerkplatform Anders ADHD opgericht om professionals in Gezondheid en Welzijn, die werken vanuit een holistische visie, samen te brengen. Daarnaast vindt Marja momenteel aansluiting bij het onderwijs, waardoor zij lezingen kan geven op ouderavonden, inloopochtenden voor ouders en teamvergaderingen van leerkrachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 × twee =