Feest van herkenning bij lezing ADHD

PERSBERICHT

Schipluiden – De lezing ‘ADHD, van probleem naar mogelijkheden’, gehouden op woensdag 10 oktober bij Op Hodenpijl in Schipluiden, is voor de bezoekers een feest van herkenning gebleken. De groep van ongeveer dertig mensen is door therapeut en coach Marja van der Ende uit ’s-Gravenzande begeleid van een beperkte kijk op ADHD naar een totaalbeeld van de aspecten die een rol kunnen spelen en de mogelijkheden die er zijn in de aanpak ervan.

Het publiek bestond zowel uit volwassenen met ADHD als ouders van kinderen, leerkrachten, partners en behandelaars. “Na afloop van de lezing is door een groot deel van de groep aangegeven hoe herkenbaar de geschetste situaties zijn, wanneer je als persoon met ADHD of ADD tegen een omgeving aanloopt die niet begrijpt hoe het werkt in je hoofd als je een anders werkend brein hebt,” vertelt Marja. “Door aan het publiek te laten zien dat je vervolgens een heel scala aan mogelijkheden hebt om mee aan het werk te gaan en het niet stopt bij het innemen van een medicijn, zijn mensen aan het denken gezet. Dat was mijn doel van de avond.”

Door een aantal filmpjes over ADHD te tonen die de afgelopen tijd in de media te zien waren, heeft Marja laten zien dat er tegengestelde berichtgeving over ADHD heerst, van ‘ziekte’ tot ‘boerenbedrog’. Ook de toename van het aantal diagnoses en daaruit voortvloeiende voorschrijving van medicatie is belicht als aanverwante problematiek rondom ADHD.

In haar eigen praktijk in ’s-Gravenzande past Marja een combinatie van massage, voedingsadviezen en coaching toe op kinderen en volwassenen met ADHD. De kracht ligt volgens haar in de complete en individuele benadering, waarbij alle factoren die een rol kunnen spelen als een puzzel op de juiste plaats in elkaar wordt gelegd.

Vanwege het succes, de positieve reacties naderhand en het maatschappelijk belang van het onderwerp, zijn organisator Op Hodenpijl en Marja van der Ende voornemens om de lezing te herhalen. Houdt u het activiteitenprogramma op www.ophodenpijl.nl in de gaten voor meer informatie. Meer informatie over de aanpak van ADHD is te vinden op www.elementstherapie.nl en www.suxeed.nl/adhd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

twee × vijf =