Wat is MultiKracht?

Button Contact

Waarom werkt de ene oplossing voor je probleem beter dan de andere?
Waarom werkt dezelfde oplossing het ene moment wel en het andere moment niet (meer)?

Deze vragen stel ik mezelf misschien al mijn hele volwassen leven. In ieder geval sinds ik op mijn 24e een burn-out kreeg en op zoek ging naar een zo stressvrij mogelijk leven.

Mijn antwoord op deze vragen, is inmiddels helder:

De kracht zit in de combinatie…

Het leggen van combinaties van factoren, problemen vanuit alle invalshoeken bekijken en de puzzelstukjes van mogelijke oplossingen aan elkaar verbinden, geeft een geboden totaaloplossing kracht. Ik heb daarvoor een woord bedacht: MultiKracht. Een woord met velerlei uitleg, zo blijkt hieronder.

MultiKracht
MultiKracht = alles wat je in de loop van je leven in je rugzak hebt gestopt aan: rugzak

 • Kennis +
 • Kunde +
 • Gedrag (competenties, vaardigheden) +
 • Interacties (contacten).

MultiKracht is ook de naam voor de combinatie van verschillende werkvormen, ervaringsdeskundigheid en kennis die ik elke dag inzet om anderen door hun blokkade heen te helpen. Of dit nu een ADHD-traject, een stressprobleem of een ondernemersvraag is…

Binnen SuXeed komt mijn MultiKracht tot uiting in alle activiteiten die ik uitvoer: van persoonlijke begeleiding die bestaat uit een combinatie van massages, voedingsadviezen en stressontlading, tot groepstrainingen en workshops om te leren leven en ondernemen vanuit mogelijkheden en vrijheid-blijheid. In welke van de vele doelgroepen van SuXeed pas jij? Ontdek het op de ingangspagina.

Klik op de onderstaande titelkopjes voor meer informatie:

Visie

Elk mens is een uniek geheel van onderling afhankelijke relaties tussen:
MultiKracht-principe zonder titel

 • lichaam,
 • verstand,
 • emoties en
 • levensenergie.

Bij elke gezondheidsklacht of vraag wordt zowel gekeken naar de afzonderlijke elementen, als juist naar de onderlinge verbanden. Dit is van belang voor het bepalen van oorzaken, een effectieve aanpak en het voorkomen van het probleem.

Mijn MultiKracht

bestaat uit een gecombineerde inzet van:

 • Therapie (massagetherapie en voedingsadviezen)
 • Training,
 • Stressontlading (coaching en emotionele verwerking)
 • mijn marketing en P.R.-achtergrond
 • ervaring als zelfstandig ondernemer

Doel: een effectieve aanpak van stress- en gedragsproblemen te realiseren, door zowel regionaal in mijn praktijk mensen te begeleiden als landelijk collega professionals te trainen en coachen naar een levensvatbare praktijk en duidelijke communicatie.

MultiKracht bij stress en ADHD

bestaat uit een combinatie van:

MultiKracht bij burn-out en conflictsituaties binnen bedrijven

bestaat uit een combinatie van:

MultiKracht bij ondernemersvragen

bestaat uit een combinatie van:

Het ontdekken van de MultiKracht van de professional door de eigen rugzak in kaart te brengen en te ontladen van belemmerende overtuigingen, emotionele lading en fysieke spanning, is een onderdeel van de ondernemerscoaching. Dit leidt tot creativiteit, ontspannen ondernemerschap en inzicht in het gebruik van alle elementen waaruit jouw MultiKracht bestaat voor je eigen onderneming.

Alle elementen uit je verleden hebben waarde voor je toekomst en voor die van anderen. Je kunt ze bijvoorbeeld in een optimale combinatie benutten om een vrije en blije leef- en werkomgeving te realiseren. Als de elementen vrij van spanningen zijn, krijgt de combinatie kracht. Zo kan ik met mijn MultiKracht veel verschillende doelgroepen met veel verschillende elementen van dienst zijn. Niet kiezen, maar combineren dus…

ADHD = MultiKracht
Wanneer alle symptomen die bij ADHD vaak als negatief bestempeld worden, anders bekeken worden, komt het inzicht dat dit ook talenten kunnen zijn die tot uiting komen wanneer ze gecombineerd ingezet worden. Er is dan plotseling geen Concentratieprobleem, Hyperactiviteit of Impulsiviteit meer, maar ‘Aandacht op meer plaatsen tegelijk’, ‘Tomeloze energie’ en ‘Creativiteit’. Wat belemmert deze talenten nog om als MultiKracht naar buiten komen? Het antwoord daarop lijkt ‘simpel’: een combinatie van belemmerende overtuigingen, onderdrukte emoties en fysieke spanning. Door aan deze drie elementen aandacht te besteden, kan de levensenergie van de persoon weer vrij stromen en kan MultiKracht tot uiting komen. De concrete aanpak hiervoor bestaat uit drie elementen: Massage, Voeding en Coaching.
Van stress naar MultiKracht
Wanneer je stress ervaart, betekent dit meestal dat er een conflictsituatie is die zich zowel extern als innerlijk afspeelt. Een uitermate geschikte gelegenheid voor jou om je bewust te worden van het gedrag dat leidt tot deze stressklacht. Alles wat je meemaakt, elke ervaring die je opdoet, hoe traumatisch ook, leidt tot het ontwikkelen van gedrag. Deze afzonderlijke gedragingen kunnen ingezet worden als MultiKracht, wanneer ze ontdaan worden van belemmerende overtuigingen, emotionele lading en fysieke spanning. Het ontladen vindt bij SuXeed plaats door de toepassing van drie elementen: Massage, Voeding en Coaching.

 

Met behulp van mijn veelzijdigheid jouw MultiKracht vrijmaken, dat is wat je doet bij SuXeed…

Meer lezen over MultiKracht?
In 2012 heb ik het boek geschreven dat ik miste toen ik zelfstandig ondernemer werd: Vrij en blij zelfstandig ondernemen. Het omvat twee principes van waaruit je jouw veelzijdigheid kunt omzetten in een businessmodel waarmee jij je vrij kunt voelen om te starten: MultiKracht en Professioneel Hobbyen. Het boek is verkrijgbaar via iedere boekhandel en bij  Uitgeverij Gopher. Momenteel werk ik aan het schrijven van nog meer boeken waarin MultiKracht steeds vertaald wordt naar een andere lezersgroep.

MultiKracht is een geregistreerd merk en dient derhalve door anderen met een ® geschreven te worden…

Button Wie ben ik Button Vraag stellen blauw

2 Reacties op Wat is MultiKracht?

 1. Pingback: Bevroren | Elements 2 SuXeed

 2. Pingback: Lente | Elements to SuXeed