Marja van der Ende

Button Contact(‘s-Gravenzande, 1973)

Hallo, wat fijn dat je deze pagina bezoekt!
Je nieuwsgierigheid maakt mij nog enthousiaster dan ik al van nature ben…

Mijn naam is Marja van der Ende en ik ben:

nuchter                  open
delend en verbindend communicerend
begaan met omgeving en medemens
hyperactief en veelzijdig ondernemend
observerend en onderzoekend
emotioneel en fysiek bewust
Brusje en kwetsbaar
echt Westlands

Mens…

In mijn werk noem ik mezelf blokkade-eXpert. Door ervaringen met trauma’s in het gezin waarin ik opgroeide en momenten van stress in mijn (werk)leven, door gevolgde opleidingen en door veel onderzoeken, is een effectieve werkmethode ontstaan waarmee ik mezelf bevrijd heb van vervelende spanning en oud zeer. Een manier van leven waardoor de stress die ik nog ervaar, functioneel is om in beweging te komen.

Sinds 2005 begeleid ik andere mensen naar stressvrij
leven, werken en ondernemen.

Nieuwsgierig hoe?
Je bent van harte welkom bij een van de vele activiteiten van SuXeed…

 

 

 

Rugzak

Ik ben geboren en getogen in ‘s-Gravenzande, gemeente Westland. Westlanders zijn opgevoed met het motto ‘Hard werken en niet zeuren’ en zo ging ik ook aan de slag. Tot een burn-out op 24-jarige leeftijd mij deed inzien dat dit zo niet langer kon. Na nog een aantal jaren in het bedrijfsleven in verschillende marketingfuncties gewerkt te hebben, ben ik mij gaan omscholen tot massagetherapeut. Inmiddels zijn daar vele disciplines bijgekomen en zet ik de inhoud van mijn rugzak (ook mijn achtergrond in de marketing en mijn ervaring als veelzijdig ondernemer) volledig in om SuXeed de vorm te geven die het nu heeft.

Klik op de titelkopjes hieronder om mijn rugzak te openen:

Blokkade-eXpert
Ik noem mezelf nu Blokkade-eXpert, in plaats van therapeut, trainer en coach. Ik raak mateloos geboeid door de onderliggende oorzaken van weerstanden en blokkades en de linken tussen gedachten, emoties, fysieke spanningsplekken en de invloed daarvan op jouw energiegehalte. Daar kan ik jou bij begeleiden. Mijn veelzijdige achtergrond kan voor jou toegevoegde waarde hebben op momenten waarop je misschien wel weet wat je moet doen, maar het toch niet lukt. We knopen de losse puzzelstukjes op de juiste manier aan elkaar, waarna stressontlading plaatsvindt en je vrij en blij verder kunt.
Combineren in plaats van kiezen

Het maakt voor mij geen verschil of je met een gezondheidsklacht in de praktijk komt, of een medewerker in ziekteverzuim bent, of zelfstandig professional die zich verder wil ontwikkelen tot succesvol en gelukkig ondernemer. De mens achter de blokkade staat centraal. Ik combineer de elementen in mijn rugzak om jou te helpen weerstanden en blokkades te doorbreken.

Functies
Ik werk als massagetherapeut, voedingsadviseur en stressontlader. Ik begeleid mensen met stressgerelateerde klachten en gedragsproblemen naar een betere gezondheid. Als trainer in de onderwerpen Praktijkvoering, Marketing & P.R. en Social Media word ik ingehuurd door diverse opleidingsinstituten en toeleveranciers binnen de complementaire zorgsector en wellness. Om collega’s te coachen, reis ik soms naar hen toe om hen in hun eigen omgeving te kunnen observeren. Je kunt mij vragen als spreker over een andere visie op ADHD. Daarnaast schrijf ik regelmatig artikelen voor vakbladen. De artikelen die ik schrijf, gaan meestal over het ondernemerschap, over marketing of over ADHD en stress. Een gemiddelde werkweek bestaat voor mij uit een zeer afwisselend programma. Het is voor mij steeds een prettige uitdaging om de balans tussen de verschillende activiteiten te vinden, waardoor ik alles met volle aandacht kan doen en optimaal gebruik kan maken van mijn eigen MultiKracht.
MultiKracht
Ik heb een veelzijdige achtergrond. Na de middelbare school heb ik verkort de Middelbare Hotelschool in Den Haag afgerond, maar mijn passie niet in de hotellerie kunnen vinden. Na een HBO opleiding in Marketing & P.R. heb ik drie jaar gewerkt bij een evenementenorganisatiebureau. Een functie in de uitzendwereld volgde, die na korte tijd al werd afgebroken door een burn-out op 24-jarige leeftijd. Later is gebleken hoe belangrijk deze burn-out voor het verdere verloop van mijn leven is geweest; het leidde tot mijn eerste kennismaking met ontspanningsmethoden en andere geneeswijzen dan de reguliere wegen. Na mijn herstel probeerde ik mijn geluk te beproeven in de ICT-sector als accountmanager. In deze functie heb ik in een aantal jaren diverse ICT-activiteiten richting de doelgroep onderwijs ontwikkeld en uitgebouwd tot een vaste basis binnen het bedrijf waar ik werkte. Alle verschillende functies die ik heb vervuld, de vaardigheden die ik heb opgedaan en de ervaringen die ik in deze beginjaren heb beleefd, komen in mijn huidige bestaan optimaal van pas. Steeds kan ik iets uit die rugzak van mijn verleden halen om nu in te zetten. Mijn affiniteit met ICT, het uitwerken van nieuwe ideeën, het begeleiden van mensen en de organisatievaardigheden, alles komt van pas.
Massages (2002 – … )
En toen… werd ik geraakt door het ‘massagevirus’ tijdens een vakantie in Turkije. Het onderwerp raakte mij zo, dat ik direct bij thuiskomst de eerste opleiding ging zoeken en boeken. Direct ontstond het idee om een eigen massagepraktijk te starten. In januari 2005, 3 jaar na de start van mijn omscholingstraject, heb ik Agaat Massagepraktijk opgericht. Binnen elf maanden had ik, mede door het inzetten van mijn eigen marketingachtergrond, een volle praktijkagenda en kon ik mijn vaste baan in de ICT opzeggen.
Holistische visie (1973 – … )
In de opleiding tot massagetherapeut werd al uitgebreid stilgestaan bij de meerdimensionale kijk op de mens: fysiek, mentaal, emotioneel en zingeving (levensenergie). Deze holistische visie past onbewust al bij me sinds ik geboren ben. Ik studeerde in 2007 af op het onderwerp ‘Massagetherapie bij ADHD’. Ik sloot me aan bij beroepsorganisatie BATC, die volgens de vijf natuurgerichte principes werken (Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Psyche). Deze principes pasten optimaal in mijn visie en van de opleidingen die ik heb gevolgd. Ik deed een opleiding HBO Medische Basiskennis om te voldoen aan de opleidingseisen om voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking te komen. In 2017 ben ik bewust weer uit dit vergoedingensysteem gestapt, omdat ik me niet meer kon verbinden met de steeds onredelijker wordende eisen en de manier waarop beroepsorganisaties daarmee omgaan.
Voeding (2006 – … )
Na de vooral op lichaamswerk gerichte opleiding werd voeding het volgende onderwerp van gesprek in mijn praktijk. Ik volgde diverse korte cursussen over voeding en voedingssupplementen en ging de opleiding voor Orthomoleculaire Geneeskunde doen. De voedingsadviezen die ik geef, zijn vooral gericht op stress en ADHD. Welke voedingsstoffen zijn energiegevend en welke energie-onttrekkend voor de mens? Welke voedingsmiddelen kun je beter vermijden of juist toevoegen wanneer je ergens last van hebt? Dit zijn de onderwerpen die mij mateloos boeien. In 2017 ben ik gestart met het persoonlijke initiatief ‘Fietsen voor m’n eten – Westland‘, waarbij ik mijn fietstochten combineer met mijn dagelijkse voeding bij stalletjes en landwinkel langs tuinderslaantjes en boerenlandweggetjes.   
Ondernemerstrainingen (2006 – …)
Ondertussen vroegen steeds meer studiegenoten aan mij hoe ik mijn praktijkagenda zo snel vol gekregen had. Ik vond het onderwerp zelfstandig ondernemen zelf ook een gemis in de beroepsopleidingen die ik volgde en gaf het idee om starters- en marketingtrainingen aan te bieden, door aan het opleidingsinstituut. Die ketsten het balletje direct terug naar mij, ze wilden dat ik deze trainingen ging verzorgen. Met knikkende knieën en een coltrui aan om de vlekken in mijn nek te verbergen, gaf ik de eerste training. Vanaf dag 1 heeft dit mij zoveel energie gegeven, een nieuwe passie was ontdekt.
Stressontlading (2009 – … )
Om mensen daadwerkelijk volledig te kunnen begeleiden naar een goede gezondheid, was het noodzakelijk voor mij om meer over het gedrag van mensen en het effect daarvan op hun eigen gezondheid te weten te komen. Ik ging twee opleidingen tot coach volgen: Essential Coach en Creatiecoach. Door het op zichzelf toepassen van de oefeningen en inzichten, werd mijn eigen ontwikkeling verder in gang gezet. Hierdoor kan ik nu mijn cliënten en de collega’s in de sector nog beter begeleiden naar een succesvolle aanpak van hun probleem. Stressontlading gaat verder dan coaching. Het is een unieke combinatie van emotionele ontladingsoefeningen en gesprekken over conflictsituaties in je leven.
Karakter
Ik ben een vrouw vol enthousiasme en levenslust. Ik kan me behoorlijk vastbijten in de onderwerpen die in mijn leven voorbijkomen. Ik stel me liefst op als onderzoeker om niet direct beïnvloed te worden door de sterke overtuigingen van andere mensen. Ik onderzoek de beweringen van anderen door vragen te stellen, door te experimenteren en door het geleerde eerst zelf in de praktijk toe te passen alvorens conclusies te trekken. Mijn nuchtere Westlandse instelling komt mij daarbij goed van pas.
Ik ben ervaringsdeskundig in het veelvuldig stappen in de valkuilen van mijn gedrag en van het leven. Ik ken de harde leerschool door sommige processen een aantal keren doorleefd te hebben, voordat het kwartje is gevallen. Mijn eigen uitspraak ‘Zelfvertrouwen is het vermogen om onzeker te zijn’, is mij op het lijf geschreven. Met mezelf kwetsbaar opstellen heb ik geen moeite meer. Het onderwerp gedrag en de effecten van gedrag op de gezondheid van mensen, vind ik mateloos interessant.
Brusje
Een van mijn grote inspiratiebronnen is mijn eigen zus Sonja, die in 1989 tijdens het wielrennen een zwaar verkeersongeval heeft gehad, daarbij gehandicapt is geraakt en hersenletsel heeft opgelopen. De doktoren vertelden toen dat zij altijd een ‘kasplantje’ zou blijven. Nu, meer dan 20 jaar later, heeft Sonja een gezin met twee eigen kinderen, een parttime baan en is ze een gigantische doorzetter gebleken. Het beeld dat zij voor ogen had om een normaal leven met een gezin met kinderen te hebben, heeft haar de kracht gegeven om de lichamelijke ongemakken te overwinnen. Dit heeft mij zelf de drijfveer gegeven om niet direct te geloven wat artsen, wetenschappers en specialisten zeggen.

De term ‘brusje’ is een samenvoeging van broertje en zusje en wordt in de hulpverlening gebruikt om de kinderen aan te duiden die een zorgintensieve broer of zus hebben. Als brusje heb ik uiteraard ook hinder ondervonden van het ongeluk van mijn zus en de onvoorspelbare nasleep daarvan. Onbewust heeft het een rol gespeeld in het ontstaan van mijn burn-out op jonge leeftijd. In 2017 ben ik gestart met het schrijven van een boek over burn-out bij brussen. 

Verbinding
Ik streef ernaar een verbinder te zijn. Ik vertrouw op het principe dat alles aan elkaar verbonden is door (levens)energie. Door mensen met zichzelf en met elkaar in contact te brengen, kunnen andere mensen weer verder geholpen worden met hun levensvragen. Soms zijn dit heel simpele vragen (“hoe kom ik van mijn lichamelijke klacht af?” of “Waarom lukt het mij nog niet een succesvolle praktijk te bereiken”) met een veel ingewikkeldere, dieperliggende oorzaak. Het is de uitdaging die ligt in het ont-wikkelen van de verbanden tussen fysieke, mentale en emotionele elementen, die mij de energie geeft om het werk te doen wat ik doe.

 

Button visie

button meer info

 

 

 

 

Mijn activiteiten zijn te volgen via diverse sociale media:

 

Reacties zijn gesloten.