Over SuXeed en Marja

Button Contact

Over SuXeed

SuXeed Massage & Leefstijl is opgericht in 2005.
Door uitbreidingen in activiteiten en allerlei ontwikkelingen in de wereld van gezondheid en welzijn, heeft de praktijk de volgende andere namen gehad: Agaat Massagepraktijk, Agaat Therapiepraktijk, Elements Therapie, Elements to SuXeed en SuXeed.

Oprichter Marja van der Ende is steeds op zoek naar de juiste afstemming van het aanbod op de cliënten die haar praktijk bezoeken. Door haar veelzijdige achtergrond zijn ontelbaar veel combinaties van werkvormen mogelijk bij de hulpvraag, waarmee je de praktijk bezoekt. De focus ligt bij elke sessie op het bereiken van innerlijke rust (en daarmee het verhelpen van lichamelijke ongemakken), ongeacht de oorzaken die deze rust verstoren.

Marja’s verhaal

Profielfoto Marja“Als geboren en getogen Westlandse, ben ik opgevoed met het motto ‘Hard werken en niet zeuren’. Mede door een aantal traumatische gebeurtenissen in het gezin waarin ik opgroeide, leidde deze manier van leven en werken tot een burn-out op mijn 24e. Ik ging op zoek naar een manier van leven zonder stress.
Na veel omzwervingen kwam ik echter tot de conclusie dat een leven zonder stress onmogelijk is, omdat we niet in de hand hebben wat het leven ons aanreikt en ons brein in de basis ingesteld is op overleven.  

Hoe we vervolgens (anders) met deze stress-situaties omgaan, is te leren en ontwikkelen in onszelf. Zo ontdekte ik bij mezelf dat ik niet kan ONTspannen, maar wel heel goed ben in AANspannen. Door massage, traumaverwerking en verschillende soorten therapie werd ik me bewust van de signalen van mijn lichaam en kon ik andere keuzes maken.

Na een carrière in marketingfuncties in het bedrijfsleven, ben ik me in 2002 gaan omscholen tot massagetherapeut bij IVS opleidingen in Dordrecht. In 2007 studeerde ik af op het onderwerp ‘Massagetherapie bij ADHD’. Door massages en later voedingsadviezen en stressontladingsoefeningen te geven aan kinderen en volwassenen met ADHD en ADD, ontdekte ik dat de symptomen vergelijkbaar zijn met de uitingen van een lichaam in stress. ADHD is in mijn ogen dus niet een gedragsprobleem, maar het gedrag is een gevolg van de stress in het lijf. 

De vele verschillende opleidingen die ik hierna heb gevolgd, kun je samenvoegen onder de noemer ‘Leefstijl’. Met leefstijladviezen, zoals voeding en beweging (met een duidelijk doel), kan veel bereikt worden bij mensen met stress of ADHD, overgewicht, spijsverteringsklachten, slaapproblemen en rug-, nek- en schouderklachten.  

Stress is dus ‘zeg maar echt mijn ding’. Stressgerelateerde klachten onder de loep leggen en verhelpen met behulp van de vele verschillende handvatten die ik in mijn goed gevulde rugzak heb, is mijn dagelijkse werk. Ieder mens heeft een ander verleden en een ander pakketje aan symptomen en de uitdaging die daarin ligt, motiveert mij al meer dan 15 jaar om dit werk te blijven doen.”

Volledig CV Marja

Meer lezen

De term Multipotentialite is Marja op het lijf geschreven. Vanuit haar veelzijdigheid en brede interesse schrijft ze blogs over hoe het leven kan zijn als je meer dan één potentie hebt en actief bent op meer dan één werkgebied. Deze blogs zijn te vinden op de website multipotentialites.eu.

In 2017 heeft Marja het consumentenplatform Fietsen voor m’n eten opgericht, om haar eigen leefstijl aan te passen naar een leven vol dagelijkse beweging, gezond eten rechtstreeks van de bron en waardevolle sociale contacten. Op de website fietsenvoormijneten.nl is dit sterk groeiende initiatief te vinden.

Marja schrijft regelmatig blogs over trauma en drama in het gezin, (seksueel) overschrijdend gedrag, burn-out, ADHD, ziekte en aandoeningen, op haar blogpagina blogsdieraken.nl.

 

Marja is in het verleden actief geweest als spreker, docent en schrijver over ondernemen als gezondheidsprofessional. Haar gepubliceerde artikelen uit vakbladen en meer informatie over haar boek ‘Vrij en blij zelfstandig ondernemen, zijn te vinden op de website vrijenblijzelfstandigondernemen.nl.

Volg de activiteiten van SuXeed en Marja via diverse sociale media:

Inschrijvingen:

  • Kamer van Koophandel: 27272715
  • Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaren in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS): 002169
  • Klachten Portaal Zorg (KPZ) voor Wkkgz: 9699

Reacties zijn gesloten.