“Marja, masseer jij eigenlijk nog wel?”

De laatste tijd hoor ik steeds vaker mensen om me heen deze vraag aan mij stellen. Ik kan me heel goed voorstellen dat deze vraag bij hen opkomt. Door alle verschillende activiteiten die ik momenteel uitvoer, kan het beeld dat mensen van mij hebben, anders zijn dan het werkelijk is. Het antwoord op de vraag is: Ja, graag! Ik heb elke week cliënten in mijn praktijkagenda staan voor massages en ik masseer hen met veel plezier om hun lichamelijke blokkades te helpen doorbreken. 

Er is in de loop der jaren wel iets veranderd aan de samenstelling van de behandelingen in mijn praktijk. In 2005 lag de focus op uitsluitend massagetherapie, inmiddels is daar orthomoleculair voedingsadvies en coaching bijgekomen. Bijna elke cliënt kiest nu voor een combinatie van lichaamswerk, het weglaten en juist optimaal inzetten van bepaalde voedingsstoffen en het toepassen van ontladingsoefeningen om een optimaal effect op de stressgerelateerde klachten of het gedragsprobleem te verkrijgen. 

In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat massage steeds meer een geïntegreerd onderdeel van het totaal is geworden. Ook voor de ondernemers die in de praktijk komen voor coaching, is massage uitermate geschikt om een moment van rust in deze hectische tijd te vinden en om spanningen die daarbij horen, te kunnen ontladen. Ook de mens achter de onderneming zit complex in elkaar. Als je niet lekker in je vel zit, zie je dit terug in de contacten met je klanten en medewerkers en uiteindelijk in de resultaten van je bedrijf. Dat geldt voor mij net zo goed als voor andere ondernemers. Ik hoor steeds vaker terug van de ondernemers die kiezen voor de combinatie-aanpak van hun stress, dat zij mede daardoor met hun bedrijf goed kunnen overleven in deze lastige tijd.

De resultaten van de combinatiebehandelingen zijn duidelijk: de tijdsperiode van behandeling is korter geworden, de tijd tussen twee behandelingen in is langer geworden. Ik kies er nu bewust voor om mensen niet langer te behandelen dan noodzakelijk is. Deze ontwikkelingen hebben voor mij wel een belangrijk gevolg: het verloop van mijn cliëntenbestand is hoger geworden. Ik heb sneller weer nieuwe cliënten nodig om mijn eigen doelstellingen te behalen. Vandaar in dit bericht een gerichte oproep:

Ben jij of ken je iemand die rondloopt met en last heeft van een stressgerelateerde klacht, gedragsprobleem (ADHD) of ondernemersvraagstuk?

Jij bent en zij zijn van harte welkom bij Elements to SuXeed om samen te werken aan herstel, meer levensenergie en antwoorden op je vragen. Wil je een bericht achterlaten via het contactformulier? Dan bel ik je terug voor het maken van een afspraak.

Alvast bedankt voor je actie, reactie en doorverwijzing!

Meer informatie:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

vijf × 1 =