Blokkades

PARTICULIER                BEDRIJF                ONDERNEMER                CONTACT

MultiKracht-principe zonder titel

Loopt jouw gezondheid, werk, leven en/of onderneming niet zoals je graag zou willen?

Een blokkade op de weg naar succes en geluk, bestaat altijd uit een aantal puzzelstukken:

Hieronder vind je een simpele beschrijving van de puzzelstukken waaruit een blokkade bestaat. Klik op de titelkopjes om meer te weten te komen.

Mentaal

Bij een blokkade is er meestal sprake van een belemmerende gedachte in je mentale brein. Soms is dat een sterk negatieve gedachte over jezelf, over anderen of over de situatie waar je je in bevindt. Maar ook een sterk positieve gedachte kan belemmerend werken en een blokkade veroorzaken. Dit zou je een blinde vlek kunnen noemen.

Fysiek

Aan de belemmerende gedachte zit ook een fysieke spanningsplek gekoppeld. Dit kan een zwakke plek in het lichaam zijn, die zich steeds laat voelen wanneer je ergens aan denkt of wanneer je in een bepaalde steeds terugkerende situatie belandt. Deze fysieke spanningsplekken kun je zien als een potje waar afvalstoffen zich hebben opgehoopt.

Emotioneel

De spanningspotjes in het lijf zijn in wezen ophopingen van onverwerkte emoties. Je kunt een emotie zien als energie, als een stof die door je lijf stroom en die je in beweging zou moeten zetten, naar actief of naar passief. Wanneer je de beweging op basis van een belemmerende gedachte niet afmaakt, hoopt de stof zich op in het weefsel van het lichaam en raakt verkleefd aan de herinnering of gedachte.

Gedrag

Op deze manier ontstaat een gedragspatroon. Op deze manier veroorzaken traumatische gebeurtenissen die je meemaakt, jarenlange nareacties in de vorm van stress, lichamelijke, emotionele en psychische problemen. Lichamelijke klachten zijn vaak de laatste stap in een langdurig proces van negatieve spanningen. Wanneer je vastloopt in bepaalde gedragspatronen en hiervan lichamelijke klachten ervaart, kan het nu tijd zijn om je blokkade onder ogen te zien.

Levensenergie

Zonder levensenergie is er geen leven in het lichaam mogelijk. Bepaalde gedragspatronen kunnen op een bepaald moment in je leven in negatieve zin effect krijgen op je levensenergie. Je merkt dat doordat je geen zin meer hebt om dingen te ondernemen, minder creatief bent, last hebt van allerlei vage klachten en in conflictsituaties belandt met anderen. Zakelijk gezien leidt het tot het aantrekken van minder klanten of klanten die je niet wilt.

Omkeren, vermijden of doorbreken?

Wanneer je je bewust wordt van een blokkade, kun je een aantal kanten opgaan. Bij Elements to SuXeed kun je terecht voor het doorbreken van de blokkade. Dit gebeurt door er zowel fysiek als mentaal als emotioneel mee aan de slag te gaan, met behulp van lichaamswerk, training en coaching. Dit kan soms een confronterend en pijnlijk proces zijn, met een gevoel van bevrijding na het doorbreken van de blokkade en nieuwe inzichten voor je toekomst.

 

Wanneer je vastloopt en het doorbreken zelf wilt beleven, kun je een afspraak maken voor een intakegesprek, aan de hand waarvan een plan van aanpak wordt bepaald, afgestemd op jouw situatie. Vul het contactformulier in of bel om een afspraak te maken. 

Boek Omslag 30-10

Marja van der Ende, blokkade-eXpert bij Elements to SuXeed, heeft in november 2012 haar eerste boek over blokkades gepubliceerd. Het boek ‘Vrij en blij zelfstandig ondernemen’ is gericht op (veelzijdige) zelfstandig professionals (zp’ers), zzp’ers en zelfstandig ondernemers die vanuit hun volledige potentieel, hun MultiKracht®, willen ondernemen.