ADHD: wat kan de massagetherapeut ermee?

2007-09 #04 Message - voorkantJanuari 2005, de overbuurvrouw staat voor de deur: “Bedankt voor je kerstkaart! En wat leuk dat je gaat starten met je massagepraktijk, ik word meteen je eerste cliënt! Kun je mijn dochter er ook bijnemen? We hebben allebei ADHD en kunnen wel wat ontspanning gebruiken!” Het voelde als de geboorte van een tweeling: ik had een onderwerp voor mijn scriptie gevonden en mijn praktijk kon van start gaan!

Als er één syndroom bestaat waarbij ‘afbakening van het onderwerp’ nagenoeg onmogelijk is, dan is het ADHD wel. Het lijkt wel een hype, overal om je heen hoor je dat drukke kinderen de diagnose ADHD gesteld krijgen. Zelf heb ik een neefje van inmiddels 18 jaar oud, die op zeer jonge leeftijd al Ritalin® voorgeschreven kreeg. Zijn moeder wilde hier absoluut niets van weten en zocht (én vond) alternatieve methoden waarmee de symptomen heel goed onder controle werden gehouden. 

 

 

Reacties zijn gesloten.