Anders ADHD

Gisteren, vrijdag 23 maart 2012, is weer een nieuw kindje geboren: het netwerkplatform Anders ADHD. Via dit blog deel ik met de wereld hoe ontzettend blij ik ben met het enthousiasme van de mensen die bij dit heuglijke feit aanwezig waren.

Ongeveer een jaar geleden kwam ik via Twitter in contact met Lea Bouwmeester, Tweede Kamerlid van de PvdA. Zij plaatste een bericht om aan te kondigen dat er een commissie gevormd zou worden om te onderzoeken of ADHD op een andere manier behandeld kan worden dan via medicatie. De toename van het aantal diagnoses en van de inzet van methylfenidaat baarde haar zorgen.

Ik reageerde op haar bericht omdat ik reeds sinds 2005 in mijn eigen praktijk onderzoek doe naar het toepassen van verschillende natuurgerichte behandelvormen, zoals massage, orthomoleculaire therapie (voeding/voedingsstoffen) en coaching in de omgang met emoties en gedrag. Ze reageerde geïnteresseerd terug en nodigde me in juni 2011 uit om zitting te nemen in een Rondetafelgesprek met praktijkprofessionals. In april was reeds een gesprek geweest met onderzoekers en wetenschappers. Op dezelfde dag in juni heeft ’s middags ook een gesprek met ouders en ervaringsdeskundigen plaatsgevonden.

De informatie uit het onderzoek wordt nu omgezet in een initiatiefnota aan onze minister van Volksgezondheid, Edith Schippers. In de communicatie met Lea Bouwmeester een jaar geleden deed ik haar de belofte om een netwerkgroep van behandelaars te gaan samenstellen die positieve resultaten bereiken in de behandeling van ADHD op een andere manier dan met medicatie. Behandelvormen die naast medicatie toegepast kunnen worden en bovenal ook juist in plaats van medicatie.

In het najaar van 2011 heb ik een online enquête gehouden onder professionals om te inventariseren of er behoefte is aan een netwerkgroep binnen het werkveld. Hier is reeds een lijst van bijna dertig enthousiastelingen uit ontstaan, die in ieder geval de noodzaak van een netwerkgroep inzien en daar actief aan willen deelnemen. Ik nam het initiatief om een eerste bijeenkomst te beleggen en door te vragen of iemand anders uit de lijst de organisatie op zich wilde nemen, kwam ik in contact met Valerie Siemers Reiter van ADD coach.

En nu is het zover: de eerste bijeenkomst is een historisch feit geworden. Het netwerkplatform is geboren. In een bijeenkomst van een paar uur, die super georganiseerd was door Valerie, hebben we kennis en ervaringen met elkaar gedeeld, enthousiasme op elkaar over gebracht en samen een naam voor het platform bedacht: Anders ADHD.

Mijn rol in het geheel zal geen leidende worden. Ik heb het initiatief genomen, heb mensen aan elkaar verbonden, zal zoveel mogelijk zorgen voor de P.R. van het platform, maar verder wordt optimaal gebruik gemaakt van het enthousiasme en de eigen krachten van de deelnemers. En die krachten waren gisteren heel duidelijk voelbaar!

Op deze website vindt u een pagina ingericht met meer informatie over Anders ADHD en over de doelstellingen van het platform. Ook professional en de wens om deel te nemen en een bijdrage aan het netwerkplatform te leveren? Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Ik geniet nu nog even na van de passie en het enthousiasme van de deelnemers van gisteren, voordat ik weer keihard aan het werk ga om mijn visie op ADHD te verspreiden. ADHD is MultiKracht…

1 Reactie op Anders ADHD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

1 + 20 =